ciorbeCiorba este o mancare populara si in același timp traditionala, care trebuie sa faca parte din alimentatia zilnica a oricaruia dintr noi. Din batrani se spunea ca ciorba si supa in egala masura alunga racelile daca sunt fierbinti, racoresc daca se consuma reci, hidrateaza si incarca organismul cu sanatate. Pe langa bogatia vitaminelor si mineralelor pe care o contine, ciorba este un preparat util si pentru functionarea optima a digestiei sau hidratarea organismului.

O ciorba cu un continut predominant de radacinoase (morcov, telina, pastarnac, patrunjel) si legume cu continut glucidic mic (fasole pastai verde/galbena, dovlecei, varza, salata verde, praz, rosii, ceapă, ardei) si cu un adaos redus de ulei si fara prajeli (ceapa prajita) are un continut caloric foarte redus si poate fi un aliment corect pentru orice moment al zilei, inclusiv pentru o cina usoara.

Legume din belsug, apa, carne si condimente – sunt ingredientele unei ciorbe pe care ar trebui sa o consumam zilnic, spun specialist, iar legumele fierte cu un pui de tara inseamna remediul perfect pentru orice raceala.

Indiferent de sezon, savureaza o ciorba delicioasa, ciorba cu de toate, izvor de sanatate! Alege sa te incalzesti cu un bol aburind de ciorba calda, fie de legume, fie de vacuta sau de perisoare sau a la grec.

Ciorbele le poti gasi aici:  https://pizzaricci.ro/meniu/supe-ciorbe.html

Sa aveti pofta!